tisdag 22 september 2009

När DE kommer hem

Det rasslar i dörren och handtaget trycks ned..

Eftersom vi vet hur lyckliga husse och matte blir sitter vi i hallen och tar emot.
Sträcker lite på oss och gäspar Ser lite lätt ointresserade ut.

Husse kommer in och lägger allt han har i händerna rakt ned, och ställer sig sedan på knäna för att kunna gosa med oss och snackar om hur vi har haft det under dagen och att han har saknat oss.(Självklart vad skulle han göra annars!)
Sedan fixar han lådan och nytt vatten. Därefter leker vi "katt och råtta", dvs husse kastar möss och hoppas att vi ska springa efter. Vi springer lite för att göra honom glad men går sen ut på altanen eller lägger oss i sängen.


Efter en stund händer det igen, dörrhandtaget trycks ned..

Ja, det är ju bara att rusa dit igen och se lite välkomnande ut, sträcka på sig, gäspa..
Matte släpper alla saker hon har och vill gosa lite hon med, men det får blir en kort en, någon måtta får det faktiskt vara! Vi pyser iväg ut eller till en väl vald sovplats inne.

Det är ett hårt liv att vara katt!5 kommentarer:

 1. Ja men de blir ju så besvikna om vi inte skulle sitta och ser ut som vi väntat hela dagen. Antar att det är priset vi får betala för lite grundläggande service.

  Tass!

  SvaraRadera
 2. *Gäsp* känner igen det där. Visst är det tröttande med allt välkomnande? när man egentligen bara vill ligga och gotta sej?

  SvaraRadera
 3. Jam, det är väl så..man får helt enkelt offra sig. Tasskram

  SvaraRadera
 4. *nickar* Jo då, det där känner man igen. Speciellt det där med att se "lagom intresserad" ut. Det är en svår balansgång. Tur att vi katter är smidiga.

  SvaraRadera
 5. Vi har helt enkelt en naturlig fallenhet för kattomati!
  Tassen

  SvaraRadera