söndag 16 maj 2010

Övning

Matte och husse har funderat jättelänge på om vi ska få gå ut på egen tass men har kommit fram till att det inte är någon bra idé.

För tänk om..säger matte, vi skulle aldrig förlåta oss själva.

Nåjam, altanen är helt ok men vi börjar bli GANSKA nyfikna på dörren där matte och husse kommer in.

Husse är bortrest och vi har inte hunnit få några selar än men matte tänkte att vi kunde tjuvstarta med att ha halsband.
Vi har aldrig haft halsband, Deco har haft tratt och det var ju inget kul.


Till saken:
Matte plockade fram halsbandet med en liten bjällra på, det var rätt kul att leka med faktiskt.


När vi nosat och kollat lade matte halsbandet om nacken och lät det vara där lite. (Det var inte knäppt så klart)

Funkade väl ok efter några gånger (och lite Denabits) tyckte jag (Dui).

Jag (Deco)tyckte att det var lite jobbigt, kändes som om det skulle komma en tratt så jag backade.

Efter lite Dentisar och ett par försök till gick det bra en kort stund.

Matte tyckte vi var jättduktiga så vi ska fortsätta öva imorgon!

10 kommentarer:

  1. Jag förstår inte varför alla kattkompisar tycker illa om selar och halsband. Jag älskar min sele, för det innebär att vi är på väg ut på promenad. *spinner* Så måste ni lova att inte springa ut på egen tass! Fy så hemskt det kan sluta. *morrhårsdarr* Lova!

    SvaraRadera
  2. Precis som Sippo älskar vi också våra selar! Vi spinner, pratar och springer mot dörren när vi hör ljudet av dem och när matte frågar om vi vill gå ut! Det är underbart att få komma ut och utforska världen på ett tryggt sätt. Det finns så många fasansfulla faror där ute tyvärr för katter som är ute på egen tass. Det är ju så mysigt för både katt och människa att gå ut tillsammans också!

    Lycka till med övningen!

    Tass & kram

    SvaraRadera
  3. Sippo-just nu tycker vi att det är lite konstigt med halsband, men det blir nog bättre. Vi har ju altanen också! Nosbuff

    Molly och Grabbarna-Vi jobbar på för att det ska kännas bättre och såg era snygga selar hos Annmi.Svårt att välja vilken sort man ska ha. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Vi gillar också våra selar. Så fort lådan de ligger i öppnar spänner vi öronen efter ljudet av sele och koppelrassel.
    Mjau från Zizze och Måne

    SvaraRadera
  5. Selar är nåt som vinnter i längden. Först är det lite bökigt att ha dem, men efter ett tag är de riktigt treliga.

    SvaraRadera
  6. Vilken klok matte ni har som låter er lära känna selarna och vänja er lite lagom långsamt så där, innan ni går ut! Min bror Aragorn fullkomligt älskade sin sele och störtade till ytterdörren så snart han såg matte med selen i handen... nu är Conny likadan, blir glad och springer till dörren. Jag tycker varken om sele eller promenader, utan föredrar att vara kvar inomhus. Vi katter är olika, och världen utanför är för stor för mig. Hur Jenny och Majsan trivs i sele har matte inte kollat än, för det har varit för kallt och blött... men endera dagen testar hon nog, för de fick selar med sig när de flyttade hit.

    Lycka till med träningen!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  7. Sol-Måne-verkar bra! just nu tycker vi att det ä´r lie jobbigt, men det blir väl bättre! Nosbuff

    Kattson-vi hoppas att det är värt jobbet!

    Klosterkatterna-Känns som matte gör rätt, vi är lite försiktiga av oss ibland. Visst är det skönt att vi är olika men vi tror att vi kommer att gilla att vara ute på riktigt och inte bara på altanen. Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Lite ovant att ha på sig ett halsband, men det är skönt att få vänja sig i sin egen takt. Gå ut med matte i sele låter spännande, särskilt som ni har egen tomt att kolla av. Men vem vet vilka promenader det slutar med? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Vad fina ni är! ;D *ler* Hoppas det går bra!
    *kaninsniffar* Materia

    SvaraRadera
  10. Findus, Isak och Rasmus-Ovant är rätta ordet, men det ska nog gå bra om vi tar det lugnt! Vi längtar efter att se lite nytt. Nosbuff

    Kaniniss och Materia- Vi hoppas att vi vänjer oss. Nosbuff

    SvaraRadera