torsdag 4 mars 2010

Flera Dentabits till katterna!

Med rätt blick och rätt sorts jamande kan man få mycket.

Ialla fall en Dentabits eller två.
Vi har nu trimmat in husse och matte riktigt bra,
numera förstår de allt som oftast vad vi vill ha!
Det har tagit sin tid för de är lite sega ibland våra tvåbeningar men som ni alla vet-övning ger fädighet!
Är man lite snitsig kan man få "Dentisar" i flera omgångar utan att husse och matte har någon aaaning om att vi har fått flera gånger..


Det bästa brukar vara att börja direkt på morgonen när matte åkt. Då går man fram till husse, lägger huvudet på sned och jamar riktigt ynkligt.
-Åh, säger husse, vad är det ? vill ni ha en "Dentis"?
Som jamat, funkar varje gång!
När matte kommer hem så sätter man sig på bänken och sneglar bedjande upp mot asken:
-Är det något ni vill ha? säger matte då och så tar hon ner asken.
Sen är konsten att när båda är hemma lyckas få en till utan att husse eller matte vet att vi fått tidigare och det brukar vi oftast lyckas med. Det är ju SYND om oss som varit hemma så länge ensammat t ex. , eller så har vi varit duktiga när vi fått klorna klippta eller..

6 kommentarer:

 1. Ni har ju tur som har två människor att lura. Jag har ju bara min husse och honom kan man bara lura ett par gånger. Fast han brukar vara rätt givmild ändå. *tass*

  SvaraRadera
 2. Här i Otterbäckens kloster får man godis när man ska gå och lägga sig på kvällen. Nästan varje dag tar gammelmatte fram mjölklinser med katt-mynta och det gillar vi, Jenny och jag. Sedan får Conny Dentabits när han tagit sin medicin, men de får han gärna ha för sig själv för det gillar inte vi - men Assar och Sixten gör det och de får också Dentabits när de kommer ner hit på kvällen för att sova. De sov alltid där uppe förut, men nu sover vi i samma rum som gammelmatte. Det är bara Imma och Conny som sover hos matte i sovrummet! Vi behöver alltså inte luras för att få godis! Bra va?
  Tasskram från Busan - jag menar Majsan

  SvaraRadera
 3. Det är ju inte riktigt att man ska behöva jobba så mycket för att få några ynka Dentabits. Här hemma måste jag säga att det fungerar rätt hyfsat. Det brukar gå till så att jag sätter mig på golvet under skåpet där Dentabitsen finns. För det mesta fattar matte vad det är frågan om, men ibland, när hon inte är på alerten, måste jag hoppa upp på bänken under skåpet där de finns för att hon ska vakna. Så ska det verkligen inte behöva vara!

  SvaraRadera
 4. Vilka alldeles ovanligt smartiga katter ni är! SÅ ska man förstås göra för att få sig lite extra godis. *lägger på minnet* Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Säger som Sippo. Jamars att man bara har en människa att tampas med. Visserligen brukar hon ha guldfiskminne men Dentisar har hon koll på.

  Njut av era Dentisar vänner!

  Nospussar

  SvaraRadera
 6. Sippo-man får vara lite klurig ibland! Nosbuff

  Majsan-matte och husse är ganska generösa men lite extra är aldrig fel, de säger att vi blir tjocka av för många, hmpf. Nosbuff

  Kattson- med andra ord borde man få fler när man fått jobba för dem! Nosbuff

  Findus, Isak och Rasmus- Taktik kallas det! Nosbuff

  Nea-oftast är de generösa men det kan ju alltid bli bättre. Man får njuta desto mer när man får! Nosbuff

  SvaraRadera