torsdag 29 april 2010

Mat

Då var det dags att fylla på våra matförråd.
Matte har varit och handlat och vi äter Kungliga kaninen och Hills, hälften av varje.
För oss fungerar det jättebra!
Inga problem med hårbollar här inte!
Påsen genomgår just det så kallade "bittestet" eller Hur stark är plasten, kommer jag åt maten??
Påsen klarade testet med en hårsmån. Den höll! Men det berodde nog mest på att matte tog hela påsen och hällde över i vår fodertunna.
Sedan måste man ju kontrollera om det är samma sorts mat som förut och det var det!
Efter dessa två viktiga kontroller krävs minst en halvtimmas vila innan det är dags att sova.

7 kommentarer:

 1. Man ser ju på era fina pälsar att ni mår bra. Väldigt bra att ni testar hållbarheten på påsarna. Har annars bara hört talas om att hållbaheten på innehållet testas, men det är klart att själva påsen också bör genomgå test. Blev det några Dentabits i belöning för arbetet?

  SvaraRadera
 2. Bittestet är jätteviktigt! Visst blir man glad när det är hållbara påsar, fast nästan ännu gladare om de faktiskt går sönder! *host* Kjurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Morötter är ju också gott! *drömmande uttryck*
  *Öronkram*

  SvaraRadera
 4. Kattson-tyvärr har matte missuppfattat det där så det blev inga Dentisar, rent allmänt sådär har det varit lite snålt på den fronten. Nosbuff

  Findus, Isak och Rasmus-Vi har lyckats få hål på påsen ett par gånger "hi, hi" därför är matte lite snabbare nu för tiden. Tyvärr!

  Kaninis och Materia-klart morötter är gott om man är kanin, själva föredarar vi Dentisar. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Mjau, jag har samma problem. Matte säger att jag öppnat (=Haft sönder) kattmatspåsen alldeles för ofta, så nu har vi också en foderhink. Fast jag har gnagt på hinkkanten.... Jobbar man korta pass med det under lång tid så kanske?
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 6. Bittestet... synd att ni inte kom igenom påsen! Här är PellePlutt förste påstestare och jag Fjutten får första provsmaket!
  Alltså lyckas han bra med att ta sig genom plasten. Han har studerat Påsvetenskap på kattiversitet tror jag :)Spinnande hälsningar från Fjutten

  SvaraRadera
 7. Wikki-Det var det som hände här också, men det tog ett tag innan matte och husse upptäckte det. Därför flyttas maten till fodertunna rätt fort. Nosbuff

  Fjutten-Vilken bra fördelning! Det där med provsmak och påsvetenskap är viktigt! Nosbuff

  SvaraRadera